Вівторок, 07.05.2024, 00:01
Вітаю Вас Гість | RSS

Купський ліцей Сучевенської сільської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання

Головна » 2014 » Грудень » 14

 

Ми не чекали що така зустріч відбудеться. Нам, навіть, не приходило на думку, що на початку 21 століття в центрі Европи між двома сусідними державами буде війна. Ми всі стривожені та збентежені. Але під час свят, коли нам добре, ми завжди думаємо про наших воїнів з зони АТО.

         Цими днями до Купського НВК завітав колишний учень нашої школи, тепер майор міліції батальйону патрульної служби з м. Чернівців Петро Георгійович Цибуляк. 40 днів цей батальон побував в горячій точці нашої країни, там де зараз ідуть бої. Вони знаходились у місті Щастя Луганської області. Щастя!  Яка красива назва і яке тепер там нещастя.

         Лаконічно, змістовно, вразливо пан Петро розповідав про те, що вони зробили, як захищали, як воювали, ... Читати далі »

Переглядів: 485 | Додав: cristian | Дата: 14.12.2014 | Коментарі (0)

Під таким гаслом в Актовому залі Купського НВК був проведенний захід. Тут зібрались учні старших класів з якими провели бесіду медсестра нашої школи С. А. Березовська. Вона також показувала всім присутнім учням та вчителям відео ролик на вищеназванну тему. Схеми, таблиці, цифри, факти, висновки спеціалістів, роль цих заходів на сучасному етапі, про все це та багато іншого  було проінформовано  всіх слухачів.

         Активну участь в обговорені цієї теми прийняли члени учнівського самоврядування Купського НВК зокрема голова учнівського самоврядування школи Вероніка Цициу та заступник Коріна Цугуй.

         Зусилями членів учнівського самоврядування була випущена і стінгазета.

Переглядів: 449 | Додав: cristian | Дата: 14.12.2014 | Коментарі (0)

Щороку у нашій школі проводяться ряд заходів присвячені Дню писемності. Проводять ці заходи вчителі української мови та літератури та українознавства Купського НВК     М. В. Овачук, А. А. Тарица та М. В. Алергуш. Всі троє мають вжє досвід роботи та постійно готують зі своїми вихованцями позакласні та позашкільні заходи.

         Ось і цього року вчителі підготували спочатку виставку книг, газет, фотографій, матеріалів про видатних українських та буковинських письменників.

         Всі троє підготували учнів різних класів до традіційного щорічного конкурсу ім. Петра Яцика.

         Вчителька української мови М. В. Овачук підготувала захід «Мова рідна, слово рідне» з учнями 3-ого та 6-ого «Б& ... Читати далі »

Переглядів: 507 | Додав: cristian | Дата: 14.12.2014 | Коментарі (0)

 

Щороку у цей період у наші школі проводяться звітно-виборні проспілкові збори. Голова проспілки нашої школи вчителька історії В. Г. Цициу звітувала про проведенну роботу за рік. Вона говорить про трудову діяльність, про допомогу надану солдатам в зоні АТО, про тарифікацію, відпуску, отримані подарунки на новий рік тощо. На жаль у зв’язку з теперешнью сітуацією в Україні деякі пільги скасовані бо гроші потрібні для підтримки армії.

         Ми почули також і звіт ревізійної комісії. Вони звітували про проведенний ремонт школи, про подарункі для ветернів праці, про завершення будивництво внутришньої вбиральні.

         Голву проспілки на наступний етап вибрали знов В. Г. Цициу. ... Читати далі »

Переглядів: 457 | Додав: cristian | Дата: 14.12.2014 | Коментарі (0)

27 листопада щороку ми шануємо нашу велику краянку Ольгу Кобилянську.

         Для мене письменниця та діячка Ольга Кобилянська особливо дорога. У минулому році, коли ми відзначали її 150-річчя, я стала Лауреатом премії «Ольга Кобилянська» у номінації «Художня література». Це для мене велика честь.

         На протязі років я друкувала у засобах масової інформації української та румунської мовами різні матеріали про того, як ми шануємо велику краянку у нашій школі, які заходи організуємо, про відвідування музєїв О. Кобилянської у різних місцях, презентацію книг тощо.

         У прімищенні Купського історичного музею є дві виставки присвячені її.

       &n ... Читати далі »

Переглядів: 464 | Додав: cristian | Дата: 14.12.2014 | Коментарі (0)

Ми вже писали про цю невтомну жінку не один раз у наших газетах. Мова іде про народну майстриню з села Купка Фелічію Унгурян.

         На протязі свого життя ця жінка малювала на склі різноманітні пейзажі: квіти, дерева, звірі, птахи, персонажі з казок та легенд, ікони... Крім цього вона вишивала портрети, скатертини, платочки, ткала національні коври, в’язала. Одним словом робила всю ручну роботу. Неодноразово її роботи були представлені на різних виставках, фестивалях, конкурсах...

         Цими днями разом з вчителькою українознавства нашого Купського НВК п. М. В. Алергуш ми завітали до неї. Нам дуже були потрібні її роботи  для участі у традиційному учнівському краєзнавчому форумі на рівні району.

Пані Фелічія з задоволенням нам показувала та розповідала ... Читати далі »

Переглядів: 704 | Додав: cristian | Дата: 14.12.2014 | Коментарі (0)

Днями відбувся щорічний традиційний конкурс районного рівня «Глибоцька зіронька-2014». 25 учасників з шкіл району змагались у різних жанрах: вокальний, танцювальний, художне читання.

         Теперешній конкурс починався з виступу минулорічних переможців та з піснею про талановитих дітей на слова поетеси Олександри Возняк.

         Серед інших учасників виступила цього року і учениця 9-ого класу Купського НВК Мірабела Плеван. Вона читала вірш Ліни Костенко «Руан».

         В основному учні читали патріотичні вірші. Читали зворушливо та емоційно.

         У вокальному жанрі Мірабела виконала пісню «Відлітай». У танцювальному жанрі вона р ... Читати далі »

Переглядів: 576 | Додав: cristian | Дата: 14.12.2014 | Коментарі (0)

Цими днями у Купського НВК зібралися волйбольні команди з   шкіл району для проведення дитячої ліги з волейболу серед команд дівчат дитяч-юнацьких спортивних шкіл та школярів Глибоцького районую

         Ці змагання мають завдання та мету пропагувати фізичну культуру та спорт як важливого засобу збереження та хміцнення здоровя, загартування, підвищення працездатності учнів, також покращення спортивно-масової роботи в загальноосвітних, дитячо-юнацьких спортивних школах району, залучення учнів до регулярних занять в спортивних секціях ДЮСШ, популяризація волейболу серед учнів, налагодження дружних стосунків між спортсменами, підвищення спортивної майстерності.

 

        Цьогорічна волейбольна ліга проводиться у пяти (5) турах. Перший тур відбувся д ... Читати далі »

Переглядів: 526 | Додав: cristian | Дата: 14.12.2014 | Коментарі (0)

Це була справжня казка яку влаштували у ДНЗ «Ластівка»  Купського НВК. Вихователі разом з батьківським комітетом перетворили актовий зал пріміщення дитячого садка у справжній осінній пейзаж.

         Композиції були чудові: герої казок, прінци, королі, карети, дикі та домашні тварини, птахи, квіти, овочі та фрукти – всі зіграли свої ролі в цей день.

         Потім на сцену з’явились підряд всі групи: молодша, дві середні та старша у чудових костюмах. Чого ми тільки не бачили тут і маленьких каченят, і грибочки, і жабенят, і принцес на балі тощо. Серед них і красуня осінь у справжньому осінньому вбранні та з віночком на голові. Всі співали, танцювали, читали вірші з осінньою тематикою разом з своїми талановитими вихователями. Старша гр ... Читати далі »

Переглядів: 525 | Додав: cristian | Дата: 14.12.2014 | Коментарі (0)

Поточний час
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів