П`ятниця, 03.05.2024, 12:51
Вітаю Вас Гість | RSS

Купський ліцей Сучевенської сільської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання

Головна » 2019 » Березень » 15 » Вшанування великого Кобзаря у Купському НВК
17:25
Вшанування великого Кобзаря у Купському НВК

В ці дні у всіх школах та культурних закладах України вшанують пам'ять великого сина країни, гордість української літератури Тараса Григоровича Шевченка.

          У Купському НВК на протязі березня місяця були та будуть організовані безліч заходів присвячені великому Кобзарю.

          Почали заходи з підготування виставок літератури, газет, журналів, календарів, буклетів, стіннівок, вишитих портретів присвяченні життю та творам нашого національного поета. Їх підготували та постійно доповнюють вчительки української мови та літератури нашого НВК: Аліна А. Тарица, Марія В. Овачук та Марина В. Алергуш. Їм допомагають учні школи. Долучилися і члени учнівського самоврядування.

         Днями, вчителька Марія Василівна Овачук організувала з учнями 7-ого класу літературно-музикальну композицію «Слово поета – то правда жива». Учні читали вірші поета та співали декілька пісень на слова українського класика. В актовому залі школи була і виставка з книгами поета та про нього. Учні інших класів, вчителі, батьки були присутні на цьому заході.   

          Також на протязі березня місяця  всі учні  та вчителі а також гості та односельці матимуть змогу відвідати історичний музей школи та села де знаходиться постійна виставка присвячена класику світової літератури Т. Г. Шевченко.

         Ми також плануємо організувати з членами гуртків «Лемиіца» та «Юні музеєзнавці» поетичний монтаж присвячений перекладам шевченківських творів. Зупинимося на перекладах на румунську мову. У нашому музеї зберігаються декілька примірників перекладів відомого поета з Сучави, на жаль покійного вже Іона Козмея. Колись Іон Козмей був гостем нашої школи та мав зустріч з учнями та вчителями нашої школи. Тоді він і подарував перші книги з перекладами.

         Вчителька праці Віра І. Бічер  вишила образ Кобзаря на полотні.  

         У майбутньому також плануємо ознайомити старшокласників нашого НВК з іменами відомих буковинців які у різні часи удостоїлись високим званням «Лауреат Шевченківської премії».

          Про ці та інші заходи ми проінформуємо наших читачів.

                            Елеонора Скіпор

          

Переглядів: 311 | Додав: olar_lida | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Brandonved  
intestinal parasites remedies <a href=""> https://forums.dieviete.lv/profils/127605/forum/ </a> drug patent laws

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Поточний час
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів