Четвер, 09.05.2024, 09:47
Вітаю Вас Гість | RSS

Купський ліцей Сучевенської сільської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання

Головна » 2023 » Березень » 9 » Вшанування великого Кобзаря у Купському ліцеї
23:57
Вшанування великого Кобзаря у Купському ліцеї

В ці дні у всіх школах та культурних закладах України вшанують пам'ять великого сина країни, гордість української літератури Тараса Григоровича Шевченка.

           У Купському ліцеї протягом березня місяця були та будуть організовані безліч заходів присвяченні великому Кобзарю.

           Почали заходи з підготування виставок літератури, газет, журналів, календарів, буклетів, стіннівок, вишитих портретів присвячених життю та творам нашого національного поета. Їх підготували та постійно доповнюють вчительки української мови та літератури нашого ліцею: Аліна А. Тарица, Марія В. Овачук та Марина В. Алергуш. Їм допомагають учні школи. Долучилися і члени учнівського самоврядування.        В день народження великого сина українського народу учні середніх та старших класів під керівництвом вчительки нашого ліцею Марини В. Алергуш підготували літературну композицію присвячену великому Кобзарю. Вони читали уривки з біографії поета та з його творів Учениця 8-ого класу Ніколета Божеску дуже гарно заспівала уривок з балади «Тополя». Її однокласники підготували  сценки з творів Шевченка. Всі булі одягнені у вишиванках.

           Також протягом березня місяця  всі учні  та вчителі а також гості та односельці матимуть змогу відвідувати історичний музей школи та села де знаходиться постійна виставка присвячена класику світової літератури Т. г. Шевченко.

          Ми також плануємо організувати з членами гуртків «Лемиіца» та «Юні музеєзнавці» поетичний монтаж присвячений перекладам шевченківських творів. Зупинимося на перекладі на румунську мову. У нашому музеї зберігаються декілька примірників перекладів відомого поета з Сучави, на жаль покійного вже Іона Козмея. Колись Іон Козмей був гостем нашої школи та мав зустріч з учнями та вчителями нашої школи. Тоді він і подарував перші книги з перекладами.

          Вчителька праці Віра І. Бічер  вишила образ Кобзаря на полотні.  

          У майбутньому також плануємо ознайомити старшокласників нашого ліцею з іменами відомих буковинців які у різні часи удостоїлись високим званням «Лауреат Шевченківської премії».

                            Елеонора Скіпор

Переглядів: 86 | Додав: olar_lida | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Поточний час
Пошук
Календар
«  Березень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів