Середа, 08.05.2024, 07:49
Вітаю Вас Гість | RSS

Купський ліцей Сучевенської сільської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання

Головна » 2023 » Лютий » 20 » Виховуємо справжніх патріотів
21:32
Виховуємо справжніх патріотів

Майдан! Небесна Сотня! Україна! Герої не вмирають!  День Єднання! Рік Незламності! Перемога! Мир! Ці слова стали символом гідності, мужності, пам’яті, героїзму…

          У зв’язку з Днем єднання України, річницею подій на Майдані, День Незламності у всіх закладах освіти, культури країни проводились та проводяться ряд заходів присвяченим цім важливим подіям.

          У Купському ліцеї протягом тижня провели та проводимо різні заходи. Насамперед ми підготували виставку газет, журналів, буклетів, малюнків, фотографій з цією тематикою. Всі учні школи мали можливість з нею познайомитись. Ми підготували три виставки у бібліотеці, музею та на коридорі школи. Активно долучилися до підготовки всіх цих виставок та заходів члени учнівського самоврядування, члени гуртка «Юні музеєзнавці» та літературного гуртка. У всіх класах були проведенні так названі Уроки памяті. Класоводи та класні керівники провели бесіди та дискусії. У всіх класних куточках є патріотичний розділ  де розміщені різні дані (фото, інформації, повідомлення, символічні стрічки, вірші та пісні, спогади). У багатьох класах учні вивчили та декламували під час проведення класних годин вірші на патріотичну тематику. На початку кожного робочого дня на протязі цілого тижня перед початком першого уроку ми вшановуємо пам'ять героїв Небесної Сотні та полеглих під час війни, що  нажаль триває у нашій Україні, хвилиною мовчання.

          Цими днями учні, вчителі досить активно долучились до підготовки янголяток, стрічок, голубів, прапорців, маленьких сердець з якими зробили разом з жовто-блакитним прапором нашої держави незабутній флешмоб. Вперше ми прикрашали дерево миру. З картону, паперу, синтетичного матеріалу були підготовлені чимало символів миру та перемоги. Боже, принеси Україні довгоочікуваний мір!

           Учні старших класів декламували вірші на патріотичну тематику сучасних авторів України.

          Біля каплички, що знаходиться неподалік від нашої школи учні середніх класів та члени учнівського самоврядування запалили свічки та шанували пам'ять загиблих на Майдані та під час війни, що майже рік триває у нашій країні. На цвинтарі села Купка на жаль вже знайшли вічний спокій два мужніх військові які е родом з цього мальовничого буковинського села. Це Аркадій Фаркаш та Тодор Скіпор. Вічна пам'ять!

Цими днями ми також  згадали ту незабутню зустріч з майором поліцій патрульної служби, нашого односельця та колишнього учня нашої школи Петра Цибуляка. Фотографії що ми зробили тоді на пам'ять та ті матеріали що були надруковані у засобах масової інформації а також прапор привезений з зони АТО всі зберігаються в нашій школі поруч з нашим патріотичним стендом.

          Ці заходи виховують у дітей любов до рідної країни, до своєї землі, повагу до людей що захищають нашу державу, гідності та гордості, мужності та відваги.  

        Елеонора Скіпор, педагог-організатор Купського ліцею

            На фото: Учні Купського ліцею під час проведення патріотичних заходів

 

 

 

 

Переглядів: 63 | Додав: olar_lida | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Поточний час
Пошук
Календар
«  Лютий 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Архів записів