Вівторок, 30.04.2024, 10:51
Вітаю Вас Гість | RSS

Купський ліцей Сучевенської сільської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання

Головна » 2016 » Березень » 21 » Великий Тарасе, тебе ми шануємо
22:15
Великий Тарасе, тебе ми шануємо

Під таким гаслом у Купському НВК був проведений захід  присвячений великому сину українського народу Тарасу Шевченко.

Підготували та провели цей цікавий захід учні 7-ого Б класу (це наш український клас) під керівництвом вчительки української мови та літератури, класним керівником цих учнів, Марії Василівни Овачук,  педагога з багаторічним стажем.

В актовому залі нашого рідного НВК зібрались після уроків учні та вчителі щоб подивитися та підтримувати своїх колег.

Оскільки ми шанували і день народження і день смерті великого Кобзаря, то в актовому залі була організована одна виставка з творами поета та з його фотографіями, а друга з вишитими рушниками на який горіла весь час свіча пам’яті.

Учні, у вишитих національних, українських та румунських костюмах, читали вірші поета, вірші інших авторів посвячених Кобзареві, також співали пісні як на твори поета, так і йому присвячених. Були навіть невеликі сценки з важкого дитинства маленького Тарасика.

Всім дуже сподобався захід і дали високу оцінку його підготовці та проведенню.

Весь цей початок березня ми присвятили поетові, від дня народження яке ми святкували 202 роки, а від дня смерті 155 років.

Окрім вищезгаданого заходу ми підготували велику виставку на коридорі школи. Інші дві учительки української мови, літератури та українознавства А. А. Тарица та М. В. Алергуш провели також безліч  шевченківських уроків, читання віршів, виставки по класам, відвідування музею тощо. Хочу нагадати всім що у нашому історичному музеї діє постійна виставка з книг, газет, журналів, проектів, фотографій, матеріалів, вишитих робіт, написаних картин про українського генія.

Членів літгуртка «Лемиїца» я ознайомила з перекладами творів Шевченка на румунській мові які зробив відомий поет з Румунії, українського походження Іон Козмей. Нагадую всім читачам що 11 березня цього року поетові та перекладачеві Іону Козмейю мало виповнитися 65 років. Чотири місяці тому він раптово помер. Встиг за своє життя повністю перекладати всі твори Шевченка, якого він обожнював та досконально вивчав на протязі свого життя.

Елеонора Скіпор

Переглядів: 476 | Додав: Vano | Теги: Купський НВК, шевченко | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Поточний час
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів