Вівторок, 30.04.2024, 11:32
Вітаю Вас Гість | RSS

Купський ліцей Сучевенської сільської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання

Головна » 2014 » Січень » 2 » Тиждень безпеки в дошкільному підрозділі
14:03
Тиждень безпеки в дошкільному підрозділі

В рамках проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності, який проходив з 18 по 22 листопада 2013 року  в дошкільному підрозділі Купського НВК були проведені виховні заходи, заняття, екскурсії, вікторини з питань безпеки життєдіяльності із залученням педагогічних працівників, батьків та дітей.

Проведено інструктаж  по пожежній безпеці.

Із захопленням педагоги прийняли участь у міні – тренінгу «Всім потрібно знати» ,  який провела практичний психолог Бічер А.В.  Медична сестра  Березовська С.А. удосконалила знання педагогів  по темі безпеки життєдіяльності при наданні першої допомоги під час  кровотечах, опіках, відморожуваннях при пожежі, нещасних випадків на льоду.

          Протягом тижня була надана  консультативна допомога  молодим вихователям з проведення заходів «Тижня безпеки».

Творча група розробила та затвердила план проведення заходів «Тижня безпеки дитини» із залучен­ням батьків

В групах на заняттях діти  подивилися навчальні відео сюжети з серії «Вундеркінд» -   «Один удома», «Мій будинок – небезпечні предмети», «Правила поведінки при пожежі».

         Також діти мали нагоду засвоїти правила безпеки через бесіди (на прикладі вчинків героїв плакатів, таблиць),   «Твої дії в разі небезпеки»,  «Наодинці вдома», «Дії при виникнення пожежі», «Правила вуличного руху».  Пригадали правила поводження з  електроприладами, тваринами, дії при виникненні пожежі .

Цікава для дітей старшої та середньої груп була екскурсія  до пожежної частини села.

У старшій групі  провели екскурсію до вогнегасника. Діти познайомилися з номером телефону пожежників, та дізналися для чого потрібен вогнегасник.

Провели практичне заняття в середній групі «Допоможи собі та своєму другові»  з запрошенням  медсестри та різні сюжетно-рольові  ігри  з даної тематики.

         Діти з задоволенням вислухали поради та рекомендації медсестри. За допомогою наглядного матеріалу не тільки слухали, а і роздивлялися на малюнках методи надання першої допомоги.  Також гра  надала можливість прийняти участь у наданні першої медичної допомоги.   

 

Тематика для проведення «Тижня безпеки дитини»

Перший день – Обережно вогонь;

Другій день – Речі на місцях – порядок і безпека вдома;

Третій день  – Здоров’я дитини;

Четвертий день – Безпека дитини на вулиці;

П'ятий день – Безпека дитини вдома.

 

     Тема безпеки життєдіяльності дитини невичерпна, вона не обмежена Тижнем, а повинна звучати постійно. І ті зерна знань, умінь, навичок, які закладаються сьогодні,обов’язково знадобляться малюкам  в майбутньому.





 

Переглядів: 747 | Додав: cristian | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Поточний час
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів