Вівторок, 30.04.2024, 00:35
Вітаю Вас Гість | RSS

Купський ліцей Сучевенської сільської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання

Головна » 2020 » Травень » 18 » Наш шкільний музей
21:56
Наш шкільний музей

Наш шкільний музей

            Засновувати музей у селі, місті в будь – якому приміщені (школа, б-ка, клуб, сільська рада, або в окремому будинку – це важлива подія. Це історія, яка зберігається по (різним тематикам:  краєзнавча, релігійна, спортивна, туристична, шкільна, культурна, традиційна тощо.

            …Ще в 1994 році,  у приміщенні Купської середньої школи (нині НВК) створили експозиційну кімнату. З часом зусиллями педагогічного колективу та учнів  матеріалів стало більше, додали ще одну кімнату. Тепер маємо 2 кімнати і невеликий коридор. Надіємось, що ще одну добавимо, оскільки матеріалів дуже багато.

            Пізніше почали створювати наш музей. Потім був підписаний наказ про офіційне створення  музею. У 2013 Купський історичний музей був відкритий офіційно у присутності комісій фахівців музейної справи області та району. В цьому ж році почали робити паспортизацію. Складено план роботи, статут, акти прийому-передачи, зведена картотека, ведеться інвентарна книга.

            За цей час зібрано багато експонатів. Одна кімната присвячена краєзнавству місцевості. Тут ви можете побачити різні речі з побуту, знаряддя ручної праці, картини, ікони, рушники, народні костюми тощо.

             Друга кімната присвячена історії села Купка. Тут є книги, фотографії, табелі, свідоцтва,  газети, журнали, стенди з історії села, школи, освіти, навчання в різних періодах.

            У маленькому коридорчику зібрано чимало папок з матеріалами про відомих людей країни та  нашого краю, про особливих подій, фотографії та ілюстрації.

 Діє в нашому НВК на громадських засадах, гурток «Юні музеєзнавці». Це учні різних класів, які допомагають реставрувати, відремонтувати, виставляти та зібрати експонати, готують різні виставки, а постійних доповнюють.

            Ми вдячні за допомогу методисту музеєзнавцю директору літературно–меморіального зразкового музею Д. Ботушанської п. Ользі Василівни Шевченко..

             Музейну справу підтримує в нашій школі директор Купського НВК  М. І. Лазурка, всі члени музейної ради, консультанти, члени учнівської ради, музеєзнавці…

            Ми всім дуже вдячні за те, що допомагають, радять, підтримують. Надіємось, що музейна справа буде мати майбутнє.

          Ми завжди раді гостям

За час офіційного існування нашого Купського історичного музею чимало людей відвідали його.

            Постійно відвідують наш музей учні школи, вчителі, батьки…

            Приємно вражені від нашого музею гості, які також до нас приходять. Постійно ми маємо відвідувачів. Серед них  фахівці, консультанти музейної справи, методисти. Коли організовуємо зустріч з цікавими людьми то запрошуємо їх відвідувати наш музей. Це зокрема колишній воїн-афганець Дмитро Федорча з Ропчи, поетеса та діячка, завідувачка Просокірянської  сільської б-ки Родіка Зегря,   методист відділу освіти Руслан Щур, директор реставраційного відділу Бухарестського музею «Музеул сатулуй» (Сільский музей) з Румунії  Лауренціу Драгомір, журналисти, поети, культурні діячі, вчені…

            До нас приходять наші методисти з Глибоцького відділу освіти, учасники районних семінарів різного напрямку, керівництво нашого району: Василь Барарюк – начальник відділу освіти, Петро Панчук – голова районної ради та інші.

            Ми завжди ради гостям та всіх запрошуємо і з радістю чекаємо.

                                     Елеонора Скіпор

Переглядів: 250 | Додав: olar_lida | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Поточний час
Пошук
Календар
«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів