Понеділок, 06.05.2024, 20:33
Вітаю Вас Гість | RSS

Купський ліцей Сучевенської сільської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання

Головна » 2019 » Травень » 17 » Наш шкільний музей
21:41
Наш шкільний музей

Заснування музею у селі, місті в будь – якому приміщені (школа, б-ка, клуб, сільська рада, або в окремому будинку – це важлива подія. Це історія, яка зберігається по різним тематикам: історична, краєзнавча, релігійна, спортивна, туристична, шкільна, культурна, традиційна тощо.

            …Ще в 1994 році, тобто майже 20 років тому, у приміщенні Купської середньої школи (нині НВК) створили експозиційну кімнату. З часом зусиллями педагогічного колективу та учнів  матеріалів стало більше, додали ще одну кімнату. Тепер маємо 2 кімнати і невеликий коридор. Надіємось, що ще одну добавимо, оскільки матеріалів дуже багато.

            В 1994 році почали створювати наш музей. Потім був підписаний наказ про офіційне створення  музею. У 2013 Купський історичний музей був відкритий офіційно у присутності комісії фахівців музейної справи області та району. В цьому ж році почали робити паспортизацію. Складено план роботи, статут, акти прийому-передачі, зведена картотека, ведеться інвентарна книга.

            За цей час зібрано багато експонатів. Одна кімната присвячена краєзнавству місцевості. Тут ви можете побачити різні речі з побуту, знаряддя ручної праці, картини, ікони, годинники, рушники, народні костюми тощо.

             Друга кімната присвячена історії села Купка. Тут є книги, фотографії, табелі, свідоцтва,  газети, журнали, стенди з історії села, школи, освіти, навчання в різних періодах.

            У маленькому коридорчику зібрано чимало папок з матеріалами про відомих людей країни та  нашого краю, про особливі події, фотографії та ілюстрації.

 Діє в нашому НВК на громадських засадах, гурток «Юні музеєзнавці». Це учні різних класів, які допомагають реставрувати, ремонтувати, виставляти та збрати експонати, готують різні виставки, а постійних доповнюють.

             Музейну справу підтримують  всі члени музейної ради, консультанти, члени учнівської ради, музеєзнавці…

            Ми всім дуже вдячні за те, що допомагають, радять, підтримують. Надіємось, що музейна справа буде мати майбутнє.

            Щороку до Міжнародного Дня Музеїв ми вдягаємося у національних костюмах та відвідуємо наш Купський історичний музей. Це важлива подія для нас всіх.         

                                    Ми завжди раді гостям

За час офіційного існування нашого Купського історичного музею чимало людей відвідали його.

            Постійно відвідують наш музей учні школи, вчителі, батьки…

            Приємно вражені від нашого музею гості, які також до нас приходять. Постійно ми маємо відвідувачів. Серед них  фахівці, консультанти музейної справи, методисти. Коли організовуємо зустріч з цікавими людьми то запрошуємо їх відвідувати наш музей. Це зокрема колишній воїн-афганець Дмитро Федорча з Ропчи, поетеса та діячка, завідувачка Просокірянської  сільської б-ки Родіка Зегря, директор Нижньопетрівецького будинку культури, керівник танцювального колективу «Мугурел», діячка Лариса Попеску-Кедик,  методист з виховної роботи управління освіти Руслан Щур, директор реставраційного відділу Бухарестського музею «Музеул сатулуй» (Сільский музей) з Румунії  Лауренціу Драгомір та інші.

            До нас приходять наші методисти з Глибоцького відділу освіти, учасники районних семінарів різного напрямку, керівництво нашого району: Василь Барарюк – начальник відділу освіти, Петро Панчук – голова районної ради, Георгій Придій – голова Глибоцької районної державної адміністрації, народний депутат України Григорій Тіміш та інші.

            Ми завжди раді гостям, всіх запрошуємо і з радістю чекаємо.

                                    Елеонора Скіпор, старший вчитель Купського НВК, громадський директор Купського історичного музею

Переглядів: 307 | Додав: olar_lida | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Поточний час
Пошук
Календар
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів