Субота, 27.04.2024, 17:59
Вітаю Вас Гість | RSS

Купський ліцей Сучевенської сільської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання

Головна » 2020 » Лютий » 13 » НАКАЗ "Про затвердження Плану заходів щодо реалізації положень Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» у Купсько"
15:56
НАКАЗ "Про затвердження Плану заходів щодо реалізації положень Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» у Купсько"

                                                         

УКРАЇНА

КУПСЬКИЙ  НАВЧАЛЬНО- ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС

Глибоцької районної ради, Глибоцького району, Чернівецької області

60425 с.Купка Глибоцького району Чернівецької області, вул..Центральна 105,

тел: (03734) 5-85-22; 5-85-54, CUPSКII_ nvk @ukr.net

 

НАКАЗ

с. Купка

 

 12.02.2020                                                                                        №                                                                       

 

Про затвердження Плану заходів щодо реалізації положень Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» у Купському НВК на 2020-2022 роки

 

На виконання Законів України «Про освіту», «Про позашкільну освіту», «Про охорону дитинства», «Про запобігання та протидію домашньому насильству», наказу Міністерства освіти і науки України від 02.10.2018 року № 1047 «Про затвердження Методичних рекомендацій щодо виявлення, реагування на випадки домашнього насильства і взаємодії педагогічних працівників із іншими органами та службами», розпорядження Чернівецької обласної адміністрації від 22.01.2020 № 69-р «Про затвердження регіонального плану заходів щодо реалізації положень Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» на 2020-2022 роки», наказу Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА від 03.02.2020 №51 «Про затвердження плану заходів щодо реалізації положень Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» у закладах освіти Чернівецької області на 2020-2022 роки, наказу відділу культури, молоді та спорту Глибоцької РДА від 10.02.2020 № 84 Про затвердження Плану заходів щодо реалізації положень Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» у закладах освіти Глибоцького району на 2020-2022 роки,

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Затвердити План заходів щодо реалізації положень Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» у закладах освіти Глибоцького району на 2020-2022 роки (далі – План заходів), що додається.
  2. Всім учасникам навчально-виховного процесу:

2.1. Забезпечити виконання зазначеного Плану заходів в межах компетенції.

2.2.Призначити Доготар А.І. уповноваженою особою закладу освіти, з питань запобігання та протидію домашньому насильству.

2.3. Здійснити інформаційно-роз’яснювальну роботу з учасниками освітнього процесу щодо реалізації норм Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та методичних рекомендацій з працівниками закладу освіти відповідно наказу Міністерства освіти і науки України № 1047 від 02.10.2018 року

2.4.Забезпечити подання звіту про стан виконання Плану заходів надавати на електронну адресу: metod_centr_gluboka@ukr.net щоквартально до 05 числа, що настає за звітним періодом.

3. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

Директор НВК                                  Марія  ЛАЗУРКА

               З наказом ознайомлені:                                         

М.В. Зигря

Л.Г. Олар

П.В. Морар

Р.В. Цугуй

М.Г. Опаіц

В.В. Марку

Д.Д. Чоботарь

А.А. Тарица

Л.Г. Сучеван

Л.В. Дущак

М.В. Овачук

О.П. Божеску

І.В. Плеван

В.Г. Цициу

Т.К. Алергуш

М.В. Алергуш

Е.Т. Скіпор

В.А. Цугуй

В.І. Бічер

А.І. Доготар

В.Т. Броаска

П.П. Марку

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

до наказу по Купському НВК

від 12.02.2020 №

 

План заходів

щодо реалізації положень Закону України

«Про запобігання та протидію домашньому насильству»

у Купському НВК

на 2020-2022 роки

 

Назва заходу

Дата проведення

Відповідальний

  1.  

Організація інформаційно-просвітницьких заходів із учасниками освітнього процесу з питань запобігання та протидії насильству, у тому числі стосовно дітей та за участю дітей.

Раз у квартал

Адміністрація НВК

  1.  

Оновити на інформаційних стендах та на офіційному веб-сайті контактну інформацію уповноваженої особи закладу з протидії домашньому насильству, Національної дитячої «гарячої» лінії (0-800-500-225 – безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів, 116111 – безкоштовно з мобільних телефонів) та провести з учнями усіх класів роз’яснювальну роботу щодо її анонімності та конфіденційності (за потреби здійснити тестовий дзвінок).

Лютий

2020 року

ЗВР, Практичний психолог

  1.  

Провести моніторингове дослідження серед здобувачів закладів освіти за допомогою анонімної анкети «Моє життя в сім'ї та школі».

Щороку

Практичний психолог

  1.  

Результати моніторингового дослідження розглядати на нараді при директорі, за потреби внести зміни до планів виховної роботи закладу освіти та діяльності психологічної служби школи

Листопад-грудень

щороку

Практичний психолог, директор НВК

  1.  

Взяти участь у засіданні районного методичного об’єднання/навчальний семінар заступників директорів з НВР/ВР та працівників психологічної служби з метою оволодіння технологіями оперативного виявлення симптомів неблагополуччя в поведінці та настрої дитини, просвітницько-профілактичної роботи з учнями, батьками щодо запобігання та протидії усіх видів домашнього насильства.

Лютий

2020 року

 ЗНВР,ЗВР

 

  1.  

Організувати проведення щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

3 25

листопада по 10 грудня впродовж 2020-2022 років

Класні керівники, ЗВР

  1.  

Підготувати та провести практичне засідання методичного об’єднання класних керівників з метою розвитку здатності вчасно помітити симптоми неблагополуччя в поведінці та настрої дитини, оволодіння сучасними просвітницько-профілактичними програмами із запобігання та протидії насильства в роботі з учнями, батьками.

Лютий-вересень

щороку

ЗВР,

Класні керівники  

  1.  

Взяти участь в освітніх психолого-педагогічних семінарах-практикумах, тренінгах для педагогічних працівників закладів освіти з формування в них компетенції розуміння та виявлення ознак, що притаманні дітям, які потерпають від різних видів домашнього насильства, жорстокого поводження з дитиною, порушення прав дитини в сім’ї.

Раз у рік

Педагогічні працівники НВК

  1.  

На педагогічних радах розглянути алгоритм виявлення, реагування та перенаправлення в ситуаціях жорстокого поводження, домашнього насильства, визначений постановою Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 №6581.

ІІ семестр

Директор НВК, ЗВР

  1.  

Забезпечити проведення інформаційних заходів, індивідуальних консультацій щодо сімейних цінностей та свідомого ставлення батьків до виконання своїх обов'язків в родинах, які перебувають в складних життєвих обставинах.

Щомісяця

Практичний психолог

  1.  

Забезпечити якісним соціально-психологічним супроводом здобувачів освіти, які постраждали від домашнього насильства. Здійснювати заходи соціально-психологічної підтримки, захисту, стабілізації емоційного стану, за потреби корекційної роботи до ситуації відновлення соціального благополуччя.

За потребою

Практичний психолог

  1.  

Провести лекційно-просвітницькі заходи в закладі освіти з питань підготовки молоді до сімейного життя, планування сім’ї та попередження насильства в сім’ї.

Згідно з планами виховної роботи

Практичний психолог, класні керівники

  1.  

Організувати і провести просвітницьку та роз’яснювальну роботу серед членів сім’ї, де виникає реальна загроза вчинення насильства в сім’ї.

За потребою

Практичний психолог, класні керівники

  1.  

Провести культурно-мистецькі, благодійні акції, флешмоби, виставки до Дня сім’ї, Дня матері, родинних свят тощо.

Згідно з планами виховної роботи

ЗВР, Практичний психолог, класні керівники

  1.  

Провести індивідуальну роботу в класах закладу освіти з особами «групи ризику» з питань попередження насильства в сім’ї.

За потребою

Практичний психолог, класні керівники

  1.  

Забезпечити раннє виявлення сімей, в яких може виникнути реальна загроза вчинення насильства в сім’ї.

Упродовж навчального року

Практичний психолог, класні керівники

  1.  

Провести з учнями бесіди, круглі столи на тему:

  • «Що робити, коли тебе ображають дорослі»;
  • «Насильство в сім’ї та як його уникнути».

ІІ семестр

щороку

Практичний психолог, класні керівники

  1.  

Провести батьківські збори на тему: «Взаємодія сім’ї та школи – запорука успішного навчання і виховання».

І семестр

щороку

Директор НВК

  1.  

Популяризувати заходи з питань сім’ї, родинного виховання на сайті освітнього закладу.

Протягом навчального року

Адміністрація НВК, практичний психолог, класні керівники

 

Переглядів: 258 | Додав: olar_lida | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Поточний час
Пошук
Календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Архів записів