Четвер, 09.05.2024, 07:31
Вітаю Вас Гість | RSS

Купський ліцей Сучевенської сільської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання

Головна » 2021 » Листопад » 10 » День української писемності
15:40
День української писемності

9 листопада ми відзначаємо День української писемності та мови, а також  День працівників культурної сфери та майстрів народного мистецтва.  У Купському НВК ми святкуємо по особливому день української писемності та мови. Мета цього заходу продовжувати та розвивати шану до української мови, культури, літератури, збереження традицій українського народу.

            В цей день на всіх уроках української мови та літератури ми ознайомлюємо учнів з історією виникнення писемності в Україні. Вчителі української мови та літератури розповідають про Нестора Літописця та про Кирила і Мефодія як про зачинателів українського письма.

       Оскільки сьогоднішні реалії склалися таким чином, що ми повинні дотримуватися карантинних обмежень та освітній процес проходить дистанційно, заходи з нагоди Дня української писемності та мови ми також організували дистанційно.        Педагоги та учні старших класів долучилися до написання радіодиктанту національної єдності. Назва цьогорічного диктанту «Слідом за пам’яттю».

            Надзвичайну активність проявили наші юні і талановиті учні 4 класу, які під керівництвом класного керівника Опаіц М.Г., долучилися до проведення конкурсу малюнків. «Наша мова калинова»

            Учні 6 класу (класний керівник Л.В. Дущак) також долучилися до конкурсу малюнків, а також підготували відеоролики – декламації віршів про нашу мелодійну мову.

            Учні 8 класу (класний керівник Л.Г. Олар) розглянули презентацію «Нові слова в українській мові та хто їх придумав».

            Старшокласники брали участь у вікторині «Кращий знавець української мови». Долучилися до організації та проведення вікторини члени учнівського самоврядування та члени гуртка «Юні музеєзнавці».

            Всі ці заходи  виховують у підростаючого покоління любов до рідної мови, до культури та літератури рідного краю, до традицій нашого народу.

                 

  Елеонора Скіпор, педагог-організатор Купського НВК 

Переглядів: 220 | Додав: olar_lida | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Поточний час
Пошук
Календар
«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів