П`ятниця, 19.04.2024, 08:53
Вітаю Вас Гість | RSS

Купський ліцей Сучевенської сільської ради

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання

Головна » 2020 » Листопад » 9 » День української писемності
23:00
День української писемності

Щороку у Купському НВК ми святкуємо день української писемності. Мета цього заходу продовжувати та розвивати шану до української мови, культури, літератури, збереження традицій українського народу.

            В цей день на всіх уроках української мови та літератури ми ознайомлюємо учнів з історією виникнення писемності в Україні. Також у шкільній бібліотеці та коридорі школи були оформлені виставки літератури видатних українських письменників та  інформація із преси.

            Старшокласники долучилися до написання радіодиктанту національної єдності. Назва цьогорічного диктанту (дистанційно) «Виклики книжкової ери».

            Учні старших класів підготували стінгазети з матеріалами про роль сучасної української мови та літератури на даному етапі.

            Учні різних класів, під час уроків, декламували вірші про мову, вислови про мову, читали уривки творів улюблених письменників.

            Молодші класи взяли участь в інсценізації «Казки про частини мови».

            Старшокласники брали участь у вікторині «Кращий знавець української мови».

            Долучилися до цієї справи члени учнівського самоврядування та члени гуртка «Юні музеєзнавці».

            Після уроків, учні старших класів, під керівництвом вчителів української мови, літератури та українознавства нашої школи за допомогою заступника директора з виховної роботи Л. Г. Олар, за підтримки батьків та всіх вчителів, провели цікавий захід. Насамперед підготували цікаву виставку книг наших класиків. Вчителі розповідали про красу та значення української мови. Її вихованці читали вірші та співали пісні української мовою. На мультимедійному екрані всі присутні учні та вчителі мали змогу переглянути відео презентацію про найкращі та найкрасивіші місця нашої держави.

            Всі ці заходи  виховують у підростаючого покоління любов до рідної мови, до культури та літератури рідного краю, до традиції нашого народу.

                   Елеонора Скіпор, педагог-організатор Купського НВК 

Переглядів: 247 | Додав: olar_lida | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Поточний час
Пошук
Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів